Ako Stavať Brušné Svaly Po Pôrode

Obsah:

Ako Stavať Brušné Svaly Po Pôrode
Ako Stavať Brušné Svaly Po Pôrode

Video: Ako Stavať Brušné Svaly Po Pôrode

Video: Ako Stavať Brušné Svaly Po Pôrode
Video: AKTIVACIA BRUSNYCH SVALOV PO TEHOTENSTVE 2024, Smieť
Anonim

Počas tehotenstva žena zvyčajne priberie od 10 do 26 kg. Je to prirodzený proces, ktorý vývojové dieťa potrebuje. Po narodení dieťaťa chce každá matka mať opäť upravené a pružné bruško. Ako obnoviť stratené formy a napumpovať brušné svaly po narodení dieťaťa?

Ako stavať brušné svaly po pôrode
Ako stavať brušné svaly po pôrode

Inštrukcie

Krok 1

Proces obnovenia postavy po môže trvať dlho, ale je nemožné ihneď začať s intenzívnou gymnastikou. Prvé tréningy na brušné svaly sú možné od štvrtého mesiaca po pôrode.

Krok 2

Začnite s rozcvičkou: dve minúty chôdze, striedajte 1 minútu pomaly a 1 minútu svižne. Potom prejdite na hlavné cviky.

Krok 3

Ľahnite si na chrbát, pokrčte kolená, chodidlá k sebe. Uvoľnite brušné svaly a stlačte spodnú časť chrbta na podlahu. Zatiahnite za žalúdok a držte ho v tejto polohe čo najdlhšie bez zadržania dychu. Potom uvoľnite svalové napätie, cvik opakujte.

Krok 4

Ľahnite si na pravý bok s oporou o predlaktie, ľavú ruku položte na podlahu, zdvihnite panvu. V tejto polohe vydržte 20 sekúnd. Vykonajte 3 série pre každú stranu s 30-sekundovými pauzami.

Krok 5

Ležať na chrbte, tlačte si bradu na hruď, pokrčte kolená o 45 stupňov, nohy zdvihnite hore, ruky dajte za hlavu, lakte si opierajte o kolená. Bez pohybu stlačte lakte na kolená a kolená na lakte po dobu 20 sekúnd.

Krok 6

Ľahnite si na chrbát, ruky položte pod zadok, nohy zdvihnite a natiahnite. Pri výdychu napnite brušné svaly a zdvihnite zadok z podlahy, chodidlá smerujú k stropu. Vykonajte 4 série s 10-15 výťahmi. Ak je to pre vás príliš ťažké, cvičte s kolenami až po hrudník.

Krok 7

V ľahu na pravej strane sa opierajte o predlaktie, ľavú ruku si opierajte o podlahu. Zdvihnite hornú časť trupu. Vráťte sa do východiskovej polohy a začnite odznova. Vykonajte 4 série po 15-20 pohyboch pre každú stranu.

Krok 8

Ľahnite si na chrbát, nohy majte kolmo na podlahu, mierne pokrčte kolená, ruky za hlavou. Pri výdychu stiahnite brušné svaly, aby ste zdvihli panvu a zdvihli hornú časť tela smerom ku kolenám. Vykonajte 4 série po 15-20 pohyboch.

Krok 9

Robte zákruty: dostať sa na všetky štyri, kolená na podlahe, prekrížiť nohy. Ruky položte na podlahu, chrbát zostáva rovný. Ruky pokrčte dole na podlahu, potom ruky narovnajte. Opakujte 8-krát.

Krok 10

Začnite hodiny jednoduchými cvičeniami a mesiac alebo dva po začiatku tréningu prejdite na zložitejšie. Vykonajte komplex 2-3 krát týždenne.

Odporúča: