Ako Vypočítať Obsah Kalórií V Miske

Obsah:

Ako Vypočítať Obsah Kalórií V Miske
Ako Vypočítať Obsah Kalórií V Miske

Video: Ako Vypočítať Obsah Kalórií V Miske

Video: Ako Vypočítať Obsah Kalórií V Miske
Video: OBSAH OBDĹŽNIKA - Ako ho VYPOČÍTAME? 2024, Apríl
Anonim

Aby ste sa správne stravovali a prospievali telu, musíte vedieť, že každý človek je individuálny, a preto sú všetky organizmy odlišné a potrebujú odlišné množstvo kalórií. Určenie potrebného množstva kalórií je celkom jednoduché. Ak sa rozhodnete vypočítať energetickú hodnotu jedál, ktoré ste jedli počas dňa, potom to bude prvýkrát trvať nejaký čas a potom to bude oveľa jednoduchšie. Ak chcete vypočítať obsah kalórií v miske, musíte mať tabuľku, v ktorej sú uvedené kalórie všetkých produktov. Tieto tabuľky sa zvyčajne nachádzajú v kuchárskych knihách a dajú sa nájsť aj na internete. Tu je niekoľko tipov na výpočet kalórií:

Ako vypočítať obsah kalórií v miske
Ako vypočítať obsah kalórií v miske

Inštrukcie

Krok 1

Zbierajte štítky s jedlami, ktoré ste jedli počas dňa.

Skontrolujte, či je na obale nápis označujúci kalórie na 100 gramov produktu. Určte kategóriu produktu, pretože napríklad nie je 100 gramov vajec, preto by ste mali venovať pozornosť druhému symbolu na označení každého vajca, je to on, kto označuje kategóriu tohto produktu.

Krok 2

Rozhodnite sa o zložkách jedla v miske.

Odvážte každú potravinu osobitne, pretože všetky kalorické tabuľky vychádzajú zo 100 gramov konkrétnej potraviny. Pridajte presné množstvo požadovaných potravín, ktoré sú zreteľne uvedené v recepte, nie na oko, ako sú obilniny, zelenina, mäso atď.

Krok 3

Zhrňte obsah kalórií v celej miske a potom vypočítajte obsah kalórií v jednej porcii. Zaznamenajte si počet kalórií, ktoré ste zjedli pri tomto jedle, a urobte to isté s nasledujúcimi jedlami po celý deň.

Krok 4

Zhrňte počet kalórií spotrebovaných počas dňa. Keď sa rozhodnete pre energetickú hodnotu jedla, ktoré ste počas dňa zjedli, porovnajte všetky tieto údaje s tabuľkou požadovaného denného množstva kalórií, ktoré potrebujete, berúc do úvahy všetky charakteristiky vašej práce a životného štýlu. … Možno bude potrebné upraviť stravu.

Odporúča: