Chuť Do Jedla: Ako Prekonať Problém

Obsah:

Chuť Do Jedla: Ako Prekonať Problém
Chuť Do Jedla: Ako Prekonať Problém

Video: Chuť Do Jedla: Ako Prekonať Problém

Video: Chuť Do Jedla: Ako Prekonať Problém
Video: Моя работа наблюдать за лесом и здесь происходит что-то странное 2024, Apríl
Anonim

Už dávno sa vie, že na to, aby ste schudli, musíte menej jesť a viac sa hýbať. Ale nie je to také ľahké vziať a prestať jesť. Zdá sa, že zradný pocit hladu sa úmyselne zhoršuje a pomstou sa prehrýza pri chudnutí kedykoľvek počas dňa alebo noci. Nezúfajte, je celkom možné naučiť sa, ako zvládnuť chuť do jedla. Musíte len vedieť ako.

Naučte sa rozlišovať hlad od túžby po hostine
Naučte sa rozlišovať hlad od túžby po hostine

Inštrukcie

Krok 1

Keď telu chýba energia a stavebný materiál, mozgové receptory produkujú signály, ktoré stimulujú produkciu žalúdočnej šťavy, človek začne pociťovať hlad. Pri rozhodovaní o chudnutí vystavujete telo stresu, zatiaľ čo chuť k jedlu neskutočne rastie a je tak ťažké odolať pokušeniu zjesť jeden maličký koláč, ten malý kúsok koláča alebo tento mikroskopický cukrík. Ako hovorí populárna múdrosť, chuť k jedlu prichádza s jedlom, a tak sa malé kúsky nenápadne premenia na obrovské porcie, namiesto toho, aby ste schudli, priberiete nové kilogramy a zdá sa, že z bludného kruhu niet cesty von.

Krok 2

Na začiatok sa naučte rozlišovať medzi skutočným hladom a chuťou jesť. Ak chcete jesť iba „tento koláč“- nie je to hlad, je to pôžitok zo slabosti. Skutočne hladný človek súhlasí s tým, že bude jesť čokoľvek - polievku, kašu a dokonca aj sendvič s listom šalátu. Jedzte iba vtedy, ak ste skutočne hladní. Snažte sa jesť zdravé jedlá s vysokým obsahom bielkovín a vlákniny.

Krok 3

Jedlo si nezdobte, nie je potrebné povzbudzovať váš apetít, váš cieľ je presne opačný. Jedlo neochucujte korením, bylinkami alebo horúcimi omáčkami. Korenie dráždi steny žalúdka a vedie ich k tomu, aby vylučovali ešte viac žalúdočnej šťavy. Jedzte pomaly, dôkladne žujte jedlo a prestaňte jesť skôr, alebo skôr, ako sa budete cítiť plní. Odmietnite jesť dezert, sladký, čo spôsobí zbytočný skok v krvi. Po jedle ihneď opustite stôl, aby ste sa nenechali márne pokúšať.

Krok 4

Ak je ešte čas do ďalšieho jedla a už ste hladní, pomaly dúškami vypite pohár vody. Ľudia si niekedy mýlia smäd s hladom. V prípade, že voda nepomáha, dohodnite si malé občerstvenie, ale iba malé. Jedzte mrkvu, hrušku, jablko alebo akékoľvek iné ovocie alebo zeleninu. Hlavná vec je, že nie je príliš kyslý a obsahuje dostatočné množstvo vlákniny, ktorú spracuje žalúdok.

Krok 5

Okyslené nápoje bez cukru sú dobré na zmiernenie chuti do jedla. Lyžička jablčného octu alebo citrónovej šťavy zriedená v pohári vody dlhodobo tlmí pocit hladu, ale takéto nápoje môžu užívať iba ľudia so zdravým žalúdkom, preto sa najskôr poraďte so svojím gastroenterológom.

Odporúča: