Ako Nemecké Mužstvo Hralo Na Majstrovstvách Sveta FIFA

Ako Nemecké Mužstvo Hralo Na Majstrovstvách Sveta FIFA
Ako Nemecké Mužstvo Hralo Na Majstrovstvách Sveta FIFA

Video: Ako Nemecké Mužstvo Hralo Na Majstrovstvách Sveta FIFA

Video: Ako Nemecké Mužstvo Hralo Na Majstrovstvách Sveta FIFA
Video: В немецком Хемнице произошли столкновения радикалов из-за мигрантов. 2024, Apríl
Anonim

Nemecké futbalové mužstvo bolo pred začiatkom majstrovstiev sveta v Brazílii jedným z hlavných favoritov víťazstva na majstrovstvách sveta. Leví zverenci dokázali svoj stav obhájiť a predviedli tak možno najviac tímového futbalu spomedzi všetkých národných tímov šampionátu.

Ako nemecké mužstvo hralo na majstrovstvách sveta 2014 FIFA
Ako nemecké mužstvo hralo na majstrovstvách sveta 2014 FIFA

Tím Nemecko spadol do rovnakej skupiny ako Portugalci, USA a Ghania. Bolo to Kvarteto G. Prvý zápas na turnaji odohrali Nemci veľmi organizovane. Dokázali poraziť Portugalsko s drvivým skóre 4 - 0. Druhý zápas skupinovej fázy už nebol taký jasný. Proti Nemcom sa postavili nepoddajní Ghančania. Levickí zverenci sa v zápase s tímom Ghany (2 - 2) uspokojili iba s remízou. Finálový zápas v skupinovej fáze odohralo Nemecko proti reprezentácii USA. V napätom boji Nemci zvíťazili s minimálnym skóre 1: 0. To umožnilo Nemecku z prvého miesta v skupine G postúpiť do play-off majstrovstiev sveta.

Vo finále 1/8 malo Nemecko určité problémy s Alžírskom. 90 minút stretnutia sa skončilo bezgólovou remízou. Až v predĺžení sa podarilo Nemcom získať prevahu (2 - 1).

Vo štvrťfinále čelilo Nemecko výraznejším súperom - francúzskej reprezentácii. Nemci dokázali vybojovať ďalšie víťazstvo s minimálnym skóre 1: 0. To stačilo na to, aby sa dostali do semifinálovej fázy a hrali tam proti Brazílii.

Nemecko predviedlo svoj najlepší futbal na turnaji v zápase s hostiteľmi šampionátu. Ničivé skóre semifinále 7: 1 v prospech Európanov ich prinútilo hovoriť o Nemcoch ako o hlavných a bezpodmienečných favoritoch šampionátu.

Vo finále sa proti nemeckému tímu postavila Argentína. Bol to zápas rovnocenných súperov, ale Nemci sa ukázali byť chladnejší. Napriek tomu, že za 90 minút stretnutia nebol zverejnený víťaz (0 - 0), diváci stále videli góly počas hracieho času. Mario Götze strelil jediný víťazný gól v druhom predĺžení, vďaka ktorému sa Nemecko stalo štvornásobným majstrom sveta vo futbale.

Konečné vystúpenie Nemcov možno nazvať triumfálnym. Nemecká reprezentácia bola veľmi organizovaným tímom, nielen zbierkou 11 slávnych a talentovaných hráčov. Víťazstvo Nemcov bolo zaslúženým výsledkom trénerskej práce, ako aj činnosti Nemeckej futbalovej federácie.

Odporúča: