Raja Joga. Aké Je Nebezpečenstvo Pochybností

Raja Joga. Aké Je Nebezpečenstvo Pochybností
Raja Joga. Aké Je Nebezpečenstvo Pochybností

Video: Raja Joga. Aké Je Nebezpečenstvo Pochybností

Video: Raja Joga. Aké Je Nebezpečenstvo Pochybností
Video: NUTREND Jóga s Gabrielou Partyšovou - 1. klidný spánek 2024, Apríl
Anonim

Ľudská myseľ je náchylná pochybovať o správnosti zamýšľaných cieľov. Pochybujem, či mám dostatok síl. Z pohľadu jogy sú pochybnosti jednou z najväčších prekážok pri dosahovaní vašich cieľov.

v-chem-opasnost'-somnenij
v-chem-opasnost'-somnenij

Pochybujeme a ukázalo sa, že urobíme krok vpred, potom krok späť. Vďaka tomu nepostupujeme, ale zostávame na východiskovej pozícii. Pochybnosť nám tiež neumožňuje upustiť od toho, čo sme si naplánovali, a robiť to, o čom sme si istí.

Z tohto dôvodu sa míňa obrovské množstvo energie, čas plynie a my si značíme čas. Jóga nás povzbudzuje, aby sme odhodili pochybnosti a začali plniť svoje plány. Musíte si veriť! Keď neskôr dosiahneme to, čo chceme, naša viera bude prirodzene rásť. Najprv však musíme vynaložiť určité úsilie.

Dali sme si cieľ, plníme ho. Postupne sa zvyšuje zložitosť úloh a s nimi rastie viera v seba, vôľa sa upevňuje. A stáva sa pre nás ľahšie ovládať svoju myseľ. Vedomie sa už nehádže, ale je pod našou kontrolou.

Na to všetko sa samozrejme musíte namáhať! Náklady budú hradené z duševných aj fyzických procesov. Schopnosť sústrediť sa na jednu úlohu si vyžaduje použitie vôľového úsilia. Ale naša vôľa je presne to, čo sa vyvíja, keď ju uplatňujeme. Ak ho vo svojom živote nepoužívame, nezosilňuje sa.

Aby sme posilnili vôľu, môžeme sa obrátiť na Raja jogu. Obsahuje veľa cvičení na odhalenie vôľových schopností v nás. To nám nakoniec pomôže vyrovnať sa s ťažkými životnými situáciami a bude to tiež vážna pomoc, dalo by sa povedať, že je to potrebné, na ceste nášho duchovného rozvoja.

Odporúča: