Ako Dať Koleso Na Bicykel

Obsah:

Ako Dať Koleso Na Bicykel
Ako Dať Koleso Na Bicykel

Video: Ako Dať Koleso Na Bicykel

Video: Ako Dať Koleso Na Bicykel
Video: Ako dať dole predné koleso bez boja 2024, Apríl
Anonim

Hanbíte sa kontaktovať službu, len aby ste si na bicykel nasadli koleso? Je čas naučiť sa, ako sa z tejto situácie dostať sami. Navyše ušetríte čas a peniaze.

Ako dať koleso na bicykel
Ako dať koleso na bicykel

Inštrukcie

Krok 1

Vložte koleso do koncov vidlice a nastavte silu excentrickej svorky, ktorá ho bude držať vo vidlici. Neutahujte nadmerne, mohlo by to poškodiť sponu alebo zástrčku. Ak je utiahnutie príliš voľné, koleso môže vypadnúť z vidlice, najmä ak má váš bicykel kotúčové brzdy, pretože na vidlicu vyvíjajú väčší dôraz ako brzdy na ráfiku.

Krok 2

Dbajte na to, aby koleso sedelo symetricky, bez akéhokoľvek vychýlenia vo vzťahu k hrotom vidlice. Ak je koleso správne vycentrované, to znamená bez „osmičiek“a dáždnika, a vidlica nie je ohnutá, potom bude určite stáť aj samotné koleso. V opačnom prípade nájdite príčinu skosenia a napravte ju.

Krok 3

Uistite sa, že os kolesa tesne a úplne zapadá do drážky v hrote vidlice. Os by mala ležať na samom spodku drážky.

Krok 4

Ak máte na bicykli hydraulické kotúčové brzdy, opatrne pri inštalácii kolesa zasuňte brzdový kotúč medzi brzdové doštičky do strmeňa. Ak je vzdialenosť medzi podložkami príliš malá a nemôžete medzi ne vložiť disk, v takom prípade opatrne zatlačte podložky pomocou širokého skrutkovača alebo podobne. Nepoužívajte príliš veľkú silu, aby ste zabránili otrepom na brzdových doštičkách.

Krok 5

Otočte výstredníkovú upínaciu páku o 90 stupňov tak, aby bola takmer rovnobežná s osou náboja. Potom krídlovú maticu dotiahnite až na doraz, ale neutiahnite ju.

Krok 6

Teraz otočte páčku vačkového zámku tak, aby bola rovnobežná s vidlicou. Zároveň sa uistite, že úsilie je hmatateľné, ale nie nadmerne veľké. Ak je to potrebné, otočte krídlovou maticou, aby ste zvýšili alebo znížili úroveň kompresie.

Krok 7

Koleso je nainštalované. Ak je váš bicykel vybavený V-brzdami, nezabudnite ich pripevniť.

Odporúča: