Aké štýly Jogy Tam Sú

Obsah:

Aké štýly Jogy Tam Sú
Aké štýly Jogy Tam Sú

Video: Aké štýly Jogy Tam Sú

Video: Aké štýly Jogy Tam Sú
Video: Huggy Wuggy vs Cartoon Cat (Poppy Playtime) 2024, Apríl
Anonim

Napriek svojej vonkajšej všestrannosti a podobnosti vykonávania ásan je jóga rozdelená do rôznych štýlov v závislosti od tempa sedenia, intenzity a dokonca aj teploty vzduchu v miestnosti na jogu. Po pochopení štýlov jogy je ľahké pochopiť, čo presne je potrebné pre každú konkrétnu osobu.

Aké štýly jogy tam sú
Aké štýly jogy tam sú

Je to nevyhnutné

Podložka na jogu, inštruktor

Inštrukcie

Krok 1

Najjednoduchším a najrozšírenejším štýlom jogy na svete je hatha joga. Tento štýl je zameraný hlavne na harmonický fyzický rozvoj. Pravidelné cvičenie hatha jogy pozitívne vplýva na stav chrbtice, pohybového aparátu, zlepšuje imunitu. Tento štýl jogy môžu cvičiť začiatočníci, deti aj starší ľudia.

Krok 2

Pre tých, ktorí si radi udržiavajú svoje telo v dobrej kondícii, je vhodná power ashtanga vinyasa joga. Cvičenie v tomto štýle sa vykonáva v dosť razantnom rytme, existuje veľké množstvo dynamických asán, ktoré posilňujú svalový komplex a majú dobrý vplyv na celkový stav tela. Vhodné pre ľudí bez chronických chorôb.

Krok 3

Bikram joga (alebo hot joga) sa vykonáva pri teplote asi 40 ° C, preto sa neodporúča ľuďom s chorobami kardiovaskulárneho systému alebo pľúc. Tento druh jogy pomáha pri chudnutí, posilňuje svaly, je dostatočne dobrým štýlom pre mladých a energických ľudí, odporúča sa však cvičiť nielen Bikram jogu súčasne, ale aj klasické druhy.

Krok 4

Veľmi dobrým štýlom pre začiatočníkov je Iyengar joga. Tento štýl ako celok je podobný hatha joge so všeobecnou pohodou a premyslenosťou pri vykonávaní ásan. Tréneri venujú pozornosť statickým ásanám, strečingu. Vhodný pre študentov všetkých vekových a zdravotných podmienok, pretože je navrhnutý pre individuálne tempo vyučovacej hodiny.

Krok 5

Jóga ako filozofia a životný štýl sa väčšinou praktizuje v štýle ako kundaliní jóga. Tento štýl je pozoruhodný svojou celkovou plynulosťou a jemnosťou pri konštrukcii ásan, ako aj veľkým zameraním na meditáciu.

Odporúča: