Najlepší Ruskí Biatlonisti

Obsah:

Najlepší Ruskí Biatlonisti
Najlepší Ruskí Biatlonisti

Video: Najlepší Ruskí Biatlonisti

Video: Najlepší Ruskí Biatlonisti
Video: Лучшие финиши биатлона 2024, Smieť
Anonim

Biatlon patrí medzi tie športy, kde ruskí športovci vždy podávali výkony na vysokej úrovni. Rusi preto veria a dúfajú, že na zimných olympijských hrách v Soči biatlonisti významne prispejú k prasiatku našej reprezentácie. Samozrejme, nebude to ľahké urobiť, pretože konkurencia v biatlone je veľmi silná. Ale ako viete, domy a steny pomáhajú. S kým zo športovcov sú spojené naše nádeje v biatlone?

Najlepší ruskí biatlonisti
Najlepší ruskí biatlonisti

Najsilnejší biatlonisti v Rusku

Podľa výsledkov posledných súťaží a lekárskych ukazovateľov mužský biatlonový tím zahŕňal: Anton Shipulin, Dmitrij Malyshko, Evgeny Ustyugov, Evgeny Garanichev, Andrej Makoveev, Alexey Volkov, Alexander Loginov, Alexey Slepov, Alexander Pechenkin a Maxim Tsvetkov. Pozíciu hlavného trénera zastáva Nikolaj Lopuchov, jeho asistentmi sú Sergej Konovalov a Pavel Lantsov.

V rezerve národného tímu je ďalších päť biatlonistov - Ivan Tcherezov, Maxim Chudov, Sergey Klyachin, Timofey Lapshin a Maxim Maximov. Sú školení podľa individuálneho programu.

Kto sa pripojil k ženskému biatlonovému tímu

Biatlonistky sú rozdelené do dvoch skupín a trénujú podľa rôznych metód. Jednou z nich na čele s Alexandrom Selifonovom sú Olga Vilukhina, Ekaterina Yurieva, Valentina Nazarova, Irina Starykh, Marina Korovina, Anastasia Zagoruiko a Olga Podchufarova. Do druhej skupiny, ktorú trénujú Wolfgang Pichler a Pavel Rostovtsev, patria Olga Zaitseva, Svetlana Sleptsova, Ekaterina Shumilova a Ekaterina Glazyrina. V zálohe je niekoľko ďalších biatlonistov, ktorí trénujú individuálne.

Je potrebné poznamenať, že toto delenie sa uskutočňovalo jednak na osobnú žiadosť športovcov, jednak na základe rozhodnutia trénerov ruskej reprezentácie. Výsledky práce V. Pichlera napriek jeho vysokej reputácii v biatlone nemožno ešte označiť za povzbudivé pre ruský tím. Bolo proti nemu urobených veľa ostrých výčitiek. Pichler však opakovane vyhlásil, že pripravuje športovcov špeciálne na olympijské hry s očakávaním, že do začiatku súťaže dosiahnu vrcholnú formu. A priebežné výsledky v záujme takéhoto cieľa je možné obetovať.

Podľa viceprezidenta Ruskej biatlonovej únie V. Maigurova môže zloženie národného tímu ešte prejsť zmenami. Konečný zoznam bude schválený do 15. januára 2014. Keďže hlavným cieľom je úspešné účinkovanie na olympiáde, je možné, že niektorí zo športovcov vynechajú etapy Svetového pohára.

Odporúča: