Kto Je Najproduktívnejším úradujúcim Hráčom V NHL?

Kto Je Najproduktívnejším úradujúcim Hráčom V NHL?
Kto Je Najproduktívnejším úradujúcim Hráčom V NHL?

Video: Kto Je Najproduktívnejším úradujúcim Hráčom V NHL?

Video: Kto Je Najproduktívnejším úradujúcim Hráčom V NHL?
Video: LAK MONTAGE IV 2024, Apríl
Anonim

Hokejový svet videl veľa vynikajúcich športovcov. Niektorí z nich, vyznamenaní veteráni, stále hájia farby svojich klubov. Najproduktívnejším súčasným hráčom NHL je v súčasnosti slávny útočník Jaromír Jágr.

Kto je najproduktívnejším úradujúcim hráčom v NHL?
Kto je najproduktívnejším úradujúcim hráčom v NHL?

Vynikajúci český hokejista Jaromír Jágr sa narodil v obci Kladno. V súčasnosti má pravé krídlo 42 rokov, ale to mu nebráni v tom, aby predvádzal najvyššiu úroveň hokeja na pôde NHL. Jaromír je dnes najproduktívnejším hokejistom najlepšej ligy sveta a jeho výkon veľmi skoro neprekoná.

Jaromír Jágr je vo svojej 23. sezóne v NHL a momentálne háji farby New Jersey Devils. Jágr doteraz odohral v základnej časti NHL 1 517 zápasov. Počas týchto zápasov získal útočník 1780 bodov v systéme gól + prihrávka, z toho 744-krát zasiahol súperovu bránu a 1066-krát asistoval svojim partnerom.

Jágr strávil s Pittsburghom Penguins 11 sezón. Práve v tomto klube vytvoril útočník osobný rekord v výkonnosti v „základnej časti“. V sezóne 1995 - 1996 získal Jaromír v 82 zápasoch 149 bodov (62 + 87). S „tučniakmi“sa Jágr stal víťazom Stanleyho pohára. Medzi ďalšie kluby útočníka patria Washington Capitals, New York Rangers, Philadelphia Flyers, Boston Bruins, Dallas Stars a New Jersey Devils.

Počas kariéry v play off Stanleyho pohára Jágr odohral 202 zápasov, v ktorých nazbieral 199 bodov (78 + 121).

Počas svojho účinkovania v NHL (od roku 1990) je Jaromír Jágr už piatym najlepším strelcom všetkých čias, zaostáva iba za najväčšími Wayne Gretzky, Markom Messierom, Gordiem Howeom a Ronom Francisom. Je pozoruhodné, že Jágr, ktorý pokračuje vo svojich výkonoch na najvyššej úrovni, môže ďalej zlepšovať svoje štatistiky. V súčasnosti má Ron Francis iba o 18 bodov viac (Francisovo skóre z roku 1798).

Odporúča: