Ako Mazať Valčeky

Obsah:

Ako Mazať Valčeky
Ako Mazať Valčeky
Anonim

Aby valčeky vydržali dlho a vždy zostali v dobrom stave, potrebujú neustálu starostlivosť. Okrem zachovania ich vzhľadu musíte starostlivo sledovať mechanizmus, ktorý poháňa kolesá valcov a ktorý predstavuje bežné ložiská. Iba ak sú pravidelne mazané, je možné zabrániť nežiaducemu poškodeniu a opotrebovaniu.

Ako mazať valčeky
Ako mazať valčeky

Je to nevyhnutné

  • - tuk na ložiská,
  • - Benzín.

Inštrukcie

Krok 1

Ak chcete namazať valčekový mechanizmus, musíte najskôr odmontovať každé koleso. Samotné ložiská, ktoré poháňajú valčeky, sú umiestnené vo vnútri kolies. Pri mazaní a preplachovaní musia byť vytiahnuté a rozobraté, pretože bez ich odstránenia bude proces prakticky zbytočný.

Krok 2

Kolesá a mechanizmus musia byť utreté od nečistôt. Samotné vložky sú dvoch typov. Ak sú skladacie, potom čistenie nebude ťažké, pretože majú odnímateľný prachový krúžok. Pod ním sú akési guľky, ktoré je potrebné utrieť a potom namazať. Samotný krúžok je možné bez problémov odstrániť nožom alebo šidlom. V neoddeliteľných ložiskách sú „peľnice“upchaté v drážke klietky. To komplikuje proces mazania. Pomocou malého noža musíte odstrániť jednu prachotesnú dosku, vyčistiť mechanizmus a zafixovať ho v kolese tak, aby jeho otvorená strana hľadela do valčeka. Pretože vnútorný povrch je vždy relatívne čistý a obvykle chránený, nedôjde k poškodeniu vložky. Je lepšie prepláchnuť vodu pridaním benzínu. Takéto riešenie dokonale odstráni nečistoty a zvyšné nepoužiteľné oleje. Dôkladne opláchnite a potom čo najviac osušte.

Krok 3

Na všetky valce sú zo všetkých druhov mazív najvhodnejšie plastové - oproti zvyšku majú veľa výhod. Najmä ich životnosť a „vymačkanie“z kolies je oveľa dlhšia. Petrolej a tuhý olej nebudú fungovať, pretože také zmesi rýchlo erodujú a odparujú sa, v dôsledku čoho sa mechanizmus opotrebováva oveľa rýchlejšie. Mazivá na bicykle fungujú dobre, aj keď sú podstatne drahšie ako valčekové náprotivky.

Odporúča: